Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 70" 15/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
2 - 3 Κολοκύθια μεσαία
120 γρ. κατίκι Δομοκού
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
6 μεγάλα ντοματίνια
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε με τον αποφλοιωτή τα κολοκύθια και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με σχάρα από τη μία πλευρά. Τα στήνουμε σταυρωτά με την ψημένη πλευρά από έξω και μέσα γεμίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεμένα. Κλείνουμε και τουμπάρουμε. κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση τα αδειάζουμε και τα γεμίζουμε με το μίγμα.
ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σκιουφιχτά
200 γρ. Adoro per pasta
1 μικρό κρεμμύδι καρέ
3 κλαδάκια μαϊντανό
50 ml. λευκό κρασί
250 γρ. χοιρινό κόντρα χωρίς κόκκαλο
Για τη μαρινάδα
Αλάτι
1 κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το κρέας με Αλάτι και τον κύβο λαχανικών σε νερό για 24 ώρες. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας που έχουμε κόψει ζουλιέν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε την κρέμα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΡΟΔΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ιταλική σαλάτα 160 γρ.
1/2 μήλο πράσινο σε κύβους
1/2 ρόδι
20 γρ. παρμεζάνα
20 γρ. σουσάμι
Για τη σως:
1/2 φλυτζ. τσαγιού λάδι
1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε στα λαχανικά το ρόδι, το σουσάμι, το μήλο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε την σαλάτα.