Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 72" 19/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΚΡΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΓΑΣΤΡΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία κρέας κοκκινιστό σαν της γάστρας maggi
800 γρ. χοιρινό σπάλα ή μπούτι χωρίς κόκκαλο σε κύβους
2 ντομάτες καρέ
2 καρότα ροδέλες
2 πατάτες καρέ
1 κρεμμύδι καρέ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στη σακούλα. Ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά κλείνουμε και ψήνουμε στο φούρνο.
ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα κρούστας
100 γρ. κατίκι Δομοκού
Λίγο δυόσμο
πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε το κατίκι, την πάπρικα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε στα 4. Βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα μας σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε τρίγωνα. Στο τελευταίο δίπλωμα βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσει. Τηγανίζουμε σε μέτριο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Cinnabon
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία κρουασάν σοκολάτας PILLSBURY
100 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. κανέλα
30 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
Για το γλάσο
120 γρ. άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα που υπάρχει μέσα στη συσκευασία. Απλώνουμε τη ζύμη κρουασάν και απλώνουμε από επάνω τη μαργαρίνη, την κανέλα και τη καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ροδέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο και ρίχνουμε επάνω από τα κρουασάν όταν βγουν από το φούρνο.