Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 76" 25/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ζουμερό κρέας με πατάτες σαν της γάστρας
400 γρ. χοιρινή σπάλα
600 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας και τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε στη σακούλα κλείνουμε και ψήνουμε στο φούρνο.
ΠΥΡΓΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες
100 γρ. κατίκι Δομοκού
2 ντομάτα
80 γρ. δημητριακά fitness ολικής άλεσης ελαφρώς σπασμένα
Λίγο δυόσμο
Για τη σάλτσα
Όση ντομάτα μας έμεινε από πριν
20 γρ. πελτέ
1 μικρό κρεμμύδι καρέ
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στη σχάρα. Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες κρατάμε αυτές που θέλουμε και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε για την σάλτσα.
Σε ένα κατσαρολάκι αφού κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα μας την περνάμε με το ραβδομπλέντερ για να γίνει λεία. Σε ένα πιάτο βάζουμε σάλτσα από κάτω και με ένα τσέρκι ετοιμάζουμε το πυργάκι μας. Βάζουμε στο τσέρκι: μελιτζάνα, κατίκι, δημητριακά, δυόσμο, ντομάτα 2 φορές. Μεταφέρουμε στο πιάτο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.