Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 80" 01/03/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΚΟΤΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΣΕ ΒΑΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 Ολόκληρο κοτόπουλο
1 συσκευασία τραγάνες κοτονοστιμιές στο φούρνο
1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
500 γρ. πατάτα ολόκληρη
120 γρ. Bacon
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο στα 12 κομμάτια. Το πανάρουμε με το αυγό και το μίγμα της σακούλας. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε την πατάτα σε πολύ λεπτά sticks. Ψιλοκόβουμε το bacon και το ανακατεύουμε με την πατάτα. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λάδι και απλώνουμε το ¼ από το μίγμα της πατάτας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί καλά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε και από τη δεύτερη πλευρά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μίγμα πάπρικας που υπάρχει στη συσκευασία και το βάζουμε σε μπολάκια.
Σερβίρουμε τη βάση της πατάτας και από επάνω το κοτόπουλο.
ΔΡΟΣΑΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Δροσάτη σαλάτα
5 μπαγιάτικες φέτες ψωμιού
50 ml. Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
Δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Βινεγκρέτ
50 ml ελαιόλαδο
15 ml βαλσάμικο
10 γρ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο χτυπημένο με το μαχαίρι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε επάνω με τα κρουτόν.