ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 81" 04/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 81" 04/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΠΡΙΑΜ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Μπριάμ Μπάρμπα Στάθης 1.000 γρ.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ. Ντομάτα κονκασέ
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5-7 λεπτά. Δυναμώνετε την ένταση της εστίας, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, λίγο νερό και τα ανακατεύετε απαλά. Αφού βράσουν για 15 λεπτά ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά.

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ταλαγάνι
100 γρ. Μπέικον
½ Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ζουλιέν
½ Πιπεριά πράσινη ζουλιέν
Φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μπαστουνάκια το ταλαγάνι και βάζουμε επάνω ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι και από μία πιπεριά. Τυλίγουμε με το bacon και το πιάνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Τηγανίζουμε με λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα το bacon.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. δημητριακά πρωινού FITNESS γάλακτος
1 μήλο κόκκινο σε κύβους
80 γρ. ζάχαρη
Κανέλα
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
30 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 αυγά
500 ml. φρέσκο γάλα
30 ml. ελαιόλαδο
40 ml. sprite

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Σε ένα τηγάνι 20 εκ. μας ετοιμάζουμε τις κρέπες. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να λιώνει και να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το μήλο και την κανέλα. Ανακατεύουμε για λίγο. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα δημητριακά μας. Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μας. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μία σχάρα με μία λαδόκολλα από κάτω και περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Μόλις παγώσει κάνουμε γραμμές με την λευκή σοκολάτα που την έχουμε βάλει σε ένα χωνάκι από λαδόκολλα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV