Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 85" 08/03/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΣΧΙΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΟΣ
ΥΛΙΚΑ
4 μέτριοι μοσχιοί κ/ψ ή φρέσκιοι καθαρισμένοι
1 κύβο λαχανικών
250 γρ. κριθαράκι
200 γρ. πασάτα
20 γρ. πελτέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml. λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο ξύδι
Κανέλα
Αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τους μοσχιούς με το ξύδι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα αφού κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Προσθέτουμε και τους μοσχιούς και βράζουμε συνολικά για 15 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ταψί προσθέτουμε το κριθαράκι και ψήνουμε ακόμα για 15 λεπτά.
ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. σφολιάτα κ/ψ χρυσή ζύμη
5 φέτες γαλοπούλα βραστή viveur
100 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. ένταμ τριμμένο
50 γρ. μανιτάρια champignon
30 γρ. αλεύρι
30 γρ. βούτυρο adoro
150 ml. γάλα
1 αυγό
Αλάτι . πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και απλώνουμε από κάτω την κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε.
Γυρνάμε ώστε το κλείσιμο να πάει από κάτω. Χαράζουμε ελαφρώς το κάτω μέρος και απλώνουμε με ένα πινέλο αυγό για να γυαλίσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 25 λεπτά.