ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 88" 13/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 88" 13/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΑΓΟΠΥΡΟ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φασόλια χάντρες 450 γρ. ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
200 γρ. φαγόπυρο
1 κύβο κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι καρέ
1 πράσο σε ροδέλες
200 γρ. κονκασέ
20 γρ. πελτέ
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κύβο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αρκετό χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά. Κοιτάμε αν υπάρχουν αρκετά υγρά και προσθέτουμε τον φαγόπυρο. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

ΣΝΙΤΣΕΛ ΤΥΛΙΧΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
3 σνίτσελ χοιρινά (τετράγωνα)
100 γρ. ρεγγάτο ζουλιέν
6 φέτες μπέικον
½ πιπεριά Φλωρίνης ζουλιέν
Θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα σνίτσελ αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μέσα την πιπεριά, το ρεγγάτο, το θυμάρι και κλείνουμε σε ρολό. Τυλίγουμε κάθε σνίτσελ με 2 φέτες μπέικον και πιάνουμε με οδοντογλυφίδα. Σοτάρουμε σε τηγάνι που έχει κάψει με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 15 λεπτά. Όταν βγει κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV