ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 96" 25/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 96" 25/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια μπακαλιάρου
4 παντζάρια βρασμένα
Για το κουρκούτι
330 γρ. μπίρα παγωμένη
500 γρ. αλεύρι
50 γρ. κόρν φλάουρ
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. πελτέ
Νερό αν χρειαστεί όσο πάρει
Για τη σκορδαλιά
500 γρ. Ψωμί
5 Σκελίδες σκόρδο
1 Πρέζα σκόρδο
20 γρ. Ξύδι
80-100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Παίρνουμε τον μπακαλιάρο τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό. Τον αφήνουμε 24 ώρες, αλλάζοντας κατά διαστήματα το νερό. Για να ετοιμάσουμε ένα κουρκούτι, σε μια λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περνάμε τον μπακαλιάρο από το αλεύρι και μετά από τον χυλό. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι να κάψει και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μπακαλιάρο αφήνοντας να ψηθεί μέχρι να ροδίσει περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τον βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Θα σερβίρουμε τον μπακαλιάρο, ζεστό με σκορδαλιά και τα παντζάρια.
Για να κάνουμε σκορδαλιά, γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και βάζουμε τις φέτες του ψωμιού να μαλακώσουν. Βγάζουμε το ψωμί από το νερό, το πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και αν έχουμε τον χρόνο το αφήνουμε μια ημέρα στο ψυγείο. Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί και ενδιάμεσα προσθέτουμε τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι ,το ξύδι και το λάδι. Γυρνάμε το διακόπτη και χτυπάμε τα υλικά ώσπου να γίνει μια λεία μάζα, θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά χτύπημα για να γίνει μια λεία και πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ΠΛΑΣΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
1.5 κιλό χόρτα εποχής σπανάκι, ραδίκια, καυκαλήθρες, σέσκουλα
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι
Για τον χυλό
3 κούπες αλεύρι
2 κούπες ελαιόλαδο
2 κούπες καλαμποκάλευρο
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουµε. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω για τα υγρά.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τον χυλό σε ένα μπωλ και ρίχνουμε τον μισό σε ένα λαδωμένο σκεύος. Βάζουμε από πάνω τα χόρτα ανακατεμένα με την φέτα και τον άνηθο. Ρίχνουμε το ζουμί από τα χόρτα μέσα στον υπόλοιπο χυλό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω από τα χόρτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV