Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 99" 28/03/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. τόνο των σε νερό στραγγισμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
150 γρ. γαλέτα
2 αβγά
κύμινο
αλάτι , πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ κον κασέ
20 γρ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
200 γρ. ρύζι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της και να μελώσει. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας γυρνώντας τα από όλες τις μεριές να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βγάζουμε από το τηγάνι και ή τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα κι ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού ή τα σερβίρουμε ρίχνοντας τους τη σάλτσα από πάνω, το ρύζι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΑΓΑΚΙΑ ΑΠΟ KATIKI
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. παντζάρια καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
50 ml. Κρέμα γάλακτος
10 ml. ξύδι βαλσάμικο
50 ml. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Για τα παγάκια
50 γρ. κατίκι Δομοκού
50 γρ. γιαούρτι
Λίγο σχοινόπρασσο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά για τα παγάκια και γεμίζουμε τις παγοθήκες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Βράζουμε τα παντζάρια σε μία κατσαρόλα με νερό, αφού πρώτα τα κόβουμε στα 4 μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 25 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα παντζάρια, το ξίδι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το ζωμό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμαι. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε κούπες με τα παγάκια και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασσο.