ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 101" 01/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 101" 01/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
Για τα κεφτεδάκια
400 γρ. κιμάς
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
40 γρ. Τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο πούδρα
1 αυγό
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
250 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
150 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
20 γρ. πελτέ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο βασιλικό φρέσκο
λίγο δυόσμο φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας. Πλάθουμε σε πολύ μικρά κεφτεδάκια.
Σε μια κατσαρόλα μόλις κάψει ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα ωμά. Επειδή είναι μικρά θέλουν λίγο χρόνο να ετοιμαστούν.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα βγάζουμε τα κεφτεδάκια με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1μεγάλη μελιτζάνα
80 γρ. μοτσαρέλα ξερή τριμμένη
Βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
70 γρ. γαλοπούλα ΝΙΚΑΣ VIVEUR
150 γρ. Ντομάτα κονκασέ
Ρίγανη, θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόψτε τις δύο άκρες της μελιτζάνας. Στη συνέχεια κόβουμε φέτες 1 εκατοστού(προσπαθώντας να τους το ίδιο πάχος) Βάλτε τα κομμάτια τις μελιτζάνας σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίστε τις δύο πλευρές με αλάτι. Αφήστε το να καθίσει μελιτζάνα με το αλάτι για περίπου 20 λεπτά για να βγάλει όλα τα υγρά της.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο ελαφρώς. Προσθέστε τη ντομάτα, τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρούς κύβους, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε μέχρι να δέσει είναι.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις σκουπίζουμε με χαρτί και τις βάζουμε στο ταψί έχοντας από κάτω ένα φύλλο σιλικόνης. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο θυμάρι και ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στο αερόθερμο για 25 λεπτά.
Τις βγάζουμε από το φούρνο προσθέτουμε τη σάλτσα, ψιλοκομμένο βασιλικό και το τριμμένο τυρί και το βάζουμε στο γκριλ για περίπου 5 – 6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με την πάπρικα






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV