Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 105" 05/04/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΡΥΖΟΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
6 φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση
1 συσκευασία ρύζι με καλαμπόκι 600γρ. ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ
250 γρ. πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους!!!
200 ml. Ζωμό λαχανικών
20 γρ. βούτυρο
πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το περιεχόμενο της σακούλας και την πατάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Σε ένα ταψί αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα φύλλα το μισό έξω και το μισό μέσα. Το κάνουμε αυτό με τα 4 φύλλα που τα τοποθετούμε από τις 4 πλευρές. Πάντα ενδιάμεσα λαδώνουμε καλά. Τοποθετούμε ένα φύλλο στο κέντρο του ταψιού. Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Κλείνουμε τα φύλλα και λαδώνουμε ενδιάμεσα. Τοποθετούμε από επάνω το τελευταίο φύλλο που μας έχει μείνει. Λαδώνουμε, χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 45 λεπτά.
ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΒΑΡΚΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
2 ώριμα αβοκάντο
100 γρ γαριδούλες μικρές ή σουρίμη ότι είναι πιο οικονομικό
30 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
30 γρ. γιαούρτι
30 γρ. μαγιονέζα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
4 μακρόστενες φέτες αγγουριού από μικρό αγγουράκι
4 ξύλινα καλαμάκια
Αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι. Αδειάζουμε τη ψίχα του με ένα κουτάλι. Το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμπόκι, τον άνηθο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και την πιπεριά σε κύβους ( από την πιπεριά κόβουμε 4 μικρά κομματάκια σε ορθογώνια τρίγωνα). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζουμε ξανά τα αβοκάντο. Περνάμε σε κάθε καλαμάκι μία φέτα αγγουριού έτσι ώστε να μοιάζει σαν πανί. Στο επάνω μέρος καρφώνουμε το τρίγωνο της πιπεριάς να μοιάζει σαν σημαία.