ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 108" 10/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 108" 10/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ελληνικές πατάτες κλασσικές 1.000 γρ.
150 γρ. χοιρινό λαιμό σε μικρά κυβάκια
4 μανιτάρια champignon σε φετούλες
100 γρ. γκούντα τριμμένο
150 ml. Κρέμα γάλακτος
100 ml. γάλα
1 αυγό
πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, το γάλα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε το κρέας και τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού το λαδώσουμε απλώνουμε τις μισές πατάτες, βάζουμε από επάνω το κρέας με τα μανιτάρια και ξανά πατάτες. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΗΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
180γρ. αλέυρι
90γρ. βούτυρο
5 αυγά
αλάτι
βούτυρο & αλεύρι για το ταψί
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΗΛΟΥ
1 κιλό μήλα
50γρ. (1/4 φλυντζανιού) λευκό κρασί
25γρ. βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 μπαστουνάκι κανέλλα
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
500γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαη άχνη
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
κανέλλα σκόνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάστε τη ζύμη για τα σου βάζοντας σε μία κατσαρόλα 170 ml. Νερό, το γάλα, το βούτυρο και 1 πρέζα αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέστε το αλεύρι όλο μαζί. Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα να ψηθεί η ζύμη μέχρι να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Αδειάστε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ βάλτε τον γάντζο και χτυπήστε το μίγμα ρίχνοντας τα αυγά ένα κάθε φορά. Βάλτε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόψτε τα σε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια. Βάζουμε τα μήλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά προσθέτωντας τη ζάχαρη, την κανέλλα, το κρασί και το βούτυρο. Όταν τα μήλα μαλακώσουν πολύ, βγάλτε τα με μια ξαφρίστρα και λιώστε τα ώστε να γίνουν ένας πυκνός πουρές. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρηα άχνη και μια πρέζα κανέλλα σε σφιχτή σαντιγί και γεμίστε τα σου.
Σε ένα κατσαρολάκι βράστε 100γρ. ζάχαρη με 2 κουταλιές νερό μέχρι να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη καραμέλα. Βουτήξτε τα σου μόνο από την μία πλευρά τους ένα-ένα στην καραμέλα και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε μαζί και τον πουρέ κρύο. Περιχύστε τα σου με την υπόλοιπη καραμέλακρατώντας το κατσαρολάκι από ψηλά ώστε να πέφτει η καραμέλα σε λεπτές κλωστές.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV