ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 109" 11/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 109" 11/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ ΤΟΥΡΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό άσπρο λάχανο, βρασμένο σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα ή λάπα
250 γρ. χοιρινό κιμά σπάλα
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο στον τρίφτη
1 μέτριο πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
λίγο φρέσκια ρίγανη
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανός
50 ml. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 ml. ελαιόλαδο
30 ml. λεμονιού
½ ματσάκι άνηθος
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για την γέμιση: Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτω το ελαιόλαδο και σοτάρω τον κιμά, το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι ο κιμάς να καβουρδιστεί. Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω για περίπου 2 λεπτά,. προσθέτω αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη άνηθο, μαϊντανό. Προσθέτω το κρασί και περίπου 400 ml. Από το νερό που έβρασα το λάχανο. Ανακατεύω μέχρι το μίγμα μου μέχρι να στεγνώσει περίπου για 5-7 λεπτά.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό σκεύος το λαδώνουμε και βάζουμε μία στρώση από τα λάχανα αφού πρώτα έχουμε κόψει το κοτσάνι που έχουν στο κέντρο.
Βάζουμε την γέμιση μέσα στην φόρμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαχανόφυλλα και την πατάμε καλά.
Το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο να κλείσει πολύ καλά!! Παίρνουμε μια κατσαρόλα αρκετά φαρδιά και βάζουμε την φόρμα μέσα. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέσα στην κατσαρόλα, τόσο που να μπορεί να βράζει χωρίς να χύνεται έξω. Αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις ετοιμαστεί ο λαχανοντολμάς τον αφήνουμε να κρυώσει, τον γυρνάμε σε πιάτο και ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα γιαουρτιού.

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΣΑΛΑΤΑΣ ΚΑΠΡΕΖΕ
ΥΛΙΚΑ
16 ντοματίνια
1 συσκευασία Dirollo mozzarella
15 κλωνάρια από μαϊντανό
Για το πέστο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βασιλικό
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χαράζουμε τα ντοματίνια σταυρωτά από επάνω σχηματίζοντας ένα άνοιγμα. Σε ένα multi ανακατεύουμε τα υλικά για το πέστο. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη σάλτσα πέστο. Κάνουμε μία μικρή τρύπα στο πίσω μέρος από κάθε ντοματίνι. Στο μπροστά μέρος που υπάρχει το άνοιγμα βάζουμε τη μοτσαρέλα, το ακουμπάμε στο πιάτο και σφηνώνουμε στο πίσω μέρος το κλωνάρι του μαϊντανού.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV