ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 111" 15/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 111" 15/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Λεπτή ζύμη για πίτσα
400 γρ. γαριδάκια μικρά
150-200 γρ. φέτα σκληρή
250 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι μαϊντανός
100 ml. Ούζο
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σ' ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαραθόριζα περίπου 2 – 3 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη φέτα χοντροκομμένη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Θέλουμε να μείνει με ελάχιστα υγρά στο τέλος.
Ανοίγουμε τη συσκευασία της πίτσας σε ένα ταψί επάνω σε μία λαδόκολλα. Απλώνουμε το μίγμα του τηγανιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 12 λεπτά.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ
2 μικρές γλυκοκολοκύθες
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
20 γρ. κουκουνάρι
30 ml. ξίδι
200 γρ. σπανάκι
αλάτι , πιπέρι
Για το dressing
200 ml. Ξύδι
20 ml. σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για το dressing
Ρίχνουμε το ξίδι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιρόπι του σφένδαμου και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο απλώνουμε τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Κόβουμε την κολοκύθα σε τέταρτα και αφαιρούμε τους σπόρους. Την βάζουμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει περίπου 35 έως 45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε 30 ml. Από το dressing και 30 ml. Ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο με το χέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε επάνω στην κολοκύθα, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και θρυμματισμένο το κατσικίσιο τυρί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV