ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 113" 17/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 113" 17/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΑΡΑΚΑ ΛΑΔΕΡΟ 1.000 ΓΡ. ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
4 φιλέτα γλώσσας
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
30 γρ. πελτέ
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ και όσο νερό χρειάζεται. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας από τις 2 πλευρές και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΦΩΛΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κανταΐφι λίγο ρίγανη 50 ml. ελαιόλαδο Για την γέμιση 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μικρό πράσο ροδέλες
300 γρ. σπανάκι 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 αυγά
50 γρ. γιαούρτι 200 γρ. φέτα
Φρέσκια ρίγανη 8 ντοματίνια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα του τηγανιού προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα χοντροκομμένη και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε το κανταΐφι, το ξαίνουμε και το ανακατεύουμε καλά μαζί με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε το φορμάκια που θα βάλουμε το κανταΐφι και το μοιράζουμε μέσα σε αυτά δημιουργώντας μία φωλιά. Σηκώνουμε στα τοιχώματα μέχρι επάνω.
Προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV