ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 114" 18/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 114" 18/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. τορτελίνια με κρέας
200 γρ. γιαούρτι
15 γρ. πελτέ
30 ml. ελαιόλαδο
10 γρ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι , πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε τα τορτελίνια και τον πελτέ. Βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά. Σε ένα multi χτυπάμε το λάδι, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τορτελίνια και το γιαούρτι και σερβίρουμε.

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά
1 λεμόνι
1 lime
2 ασπράδια αβγών
80 γρ. ζάχαρη άχνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τρίβουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το lime και τα στύβουμε για τον χυμό του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ακόμη 1 λεπτό το μείγμα. Ενσωματώνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο γιαούρτι με το λεμόνι. Ρίχνετε αυτό το μείγμα σε ποτήρια και αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες. Γαρνίρουμε με φέτες από lime.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV