ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119" 25/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 119" 25/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λιγκουίνι
200 γρ. κοτόπουλο στήθος σε κιμά
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σέλερι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί
30 γρ. πελτέ
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
40 ml. λευκό κρασί
80 γρ. φέτα
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι για περίπου 8 λεπτά. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σέλερι. Σβήνουμε με το κρασί, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τον κύβο, νερό, τη φέτα χοντροκομμένη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο λιωμένο Ήπειρος
1000 γρ. αλεύρι σκληρό
4 αυγά
2 κρόκους αυγών
350 γρ. ζάχαρη
40 γρ. φρέσκια μαγιά
250 ml. φρέσκο γάλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
20 ml. ουίσκι ή μπράντυ ή μαύρο ρούμι
5 γρ. μαχλέπι
5 γρ. μαστίχα
1 αυγό για επικάλυψη
αμύγδαλο φιλέ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο ζάχαρη, αλεύρι και χλιαρό γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά και τέλος προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς. Τα χτυπάμε όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά. αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά. δένουμε σε τσουρέκι και αφήνουμε στο ταψί άλλα 15 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV