Μετά από μία συνταγή συνήθως μας περισσεύουν 1-2 φύλλα βασιλικού, λίγο θυμάρι, λίγο δεντρολίβανο…. Δεδομένου ότι δεν είναι αρκετό για να τα χρησιμοποιήσουμε σε μια άλλη συνταγή , αυτά τα μυρωδικά είναι συνήθως καταδικασμένα να μαραίνονται σιγά-σιγά στο ψυγείο. Ένας πολύ καλός τρόπος για να τα διατηρήσουμε φρέσκα και να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε είναι τα ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ.
Παίρνοντας μια παγοθήκη, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας και τα τοποθετούμε στην παγοθήκη. Στην συνέχεια προσθέτουμε λάδι και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις έχει πήξει το παγάκι μας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί.
Το λάδι βοηθά στην αμαύρωση και την μείωση εγκαυμάτων των μυρωδικών λόγο κατάψυξης.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη συμβουλή προς το τέλος του καλοκαιριού, όταν τα μυρωδικά πλησιάζουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους . Λίγα παγάκια μυρωδικών και τα έχουμε όλο το χειμώνα .
Ucook.gr