Πως μπορούμε να φτιάξουμε γάλα καρύδας



Πως μπορούμε να φτιάξουμε γάλα καρύδας


Οι καρύδες είναι μέρος της καθημερινής διατροφής πολλών ανθρώπων ιδιαίτερα στην νοτιοανατολική Ασία. Από την καρύδα μπορούμε να παράγουμε γάλα, βούτυρο, λάδι, σαπούνια ακόμη και υφάσματα.
Πολλοί έχουμε την εντύπωση πως το γάλα καρύδας είναι το υγρό από το εσωτερικό της καρύδας. Η εκδοχή αυτή είναι λανθασμένη, το γάλα καρύδας είναι το εκχύλισμα από την τριμμένη σάρκα της καρύδας το οποίο είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιούμε για να νοστιμέψουμε και να δώσουμε άρωμα στις συνταγές μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε γάλα καρύδας.

Υλικά
2 κούπες τριμμένη καρύδα
3 κούπες ζεστό νερό


Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε την καρύδα με το νερό και τα ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Έχοντας ανακατέψει το μείγμα μας, το αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από το σουρωτήρι ώστε να ξεχωρίσουμε το υγρό του μείγματος. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε ένα τουλπάνι στο σουρωτήρι και να πιέσουμε με τα χέρια μας ώστε να βγουν όλα τα υγρά του. Το υγρό που μας έχει μείνει είναι το γάλα καρύδας. Το τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Σε περίπτωση που θέλουμε το γάλα πιο αραιό προσθέτουμε κι άλλο νερό, αντίθετα αν το θέλουμε πιο πηχτό προσθέτουμε καρύδα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV