Gastronomic Cities: η γαστρονομία μοχλός τοπικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης



Την 5η διακρατική συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο Gastronomic Cities του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση) φιλοξενεί ο Δήμος Κορυδαλλού στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.
Ο Κορυδαλλός είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος, που συμμετέχει στο πρόγραμμα μαζί με το Burgos της Ισπανίας,το Fermo της Ιταλίας, την Alba Julia της Ρουμανίας και τη Hospitalet επίσης από την Ισπανία (Βαρκελώνη). Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση της γαστρονομίας ως εργαλείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.
Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει από τον Δεκέμβριο του 2013 στο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου, τοπικοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες με αντικείμενο την εστίαση, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον συγκεκριμένο τομέα και την εφαρμογή στη συνέχεια ενός σχεδίου δράσης, που θα ενισχύσει κάθε πόλη.
Την έναρξη της συνάντησης θα κηρύξει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 π., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Γρ. Λαμπράκη 240).
Στη διάρκεια του διημέρου οι ομάδες εργασίας θα συμμετάσχουν σε ημερίδες, γαστρονομικές περιηγήσεις σε τοπικές επιχειρήσεις, ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις. Το κεντρικό μαγειρικό γεγονός του διήμερου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού (Καραολή Δημητρίου & Ποταμού) όπου γνωστοί σεφ και από τις 5 πόλεις θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό, προετοιμάζοντας ο καθένας μια εκδοχή της εθνικής του κουζίνας.

Gastronomic Cities


Συμμετέχουν οι σεφ Antonio Arrabal Burgos-Ισπανία, Beltrán Aldoma L' Hospitalet- Ισπανία, Germano Cappelli- Fermo - Ιταλία, Elena Rodica Esztera, Alba Iulia - Ρουμανία και o Βησσαρίων Παρθένης, μέλος της ομάδας εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις, όπου οι ομάδες εργασίας θα δοκιμάσουν γευστικές δημιουργίες, προσφορά των επιχειρηματιών, καθώς και επίσκεψη στο «Σινέ Παράδεισος», όπου θα απολαύσουν την εμπειρία προβολής ταινίας συνοδεία ελληνικών μεζέδων.
Τέλος, η ομάδα εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού τις δυο ημέρες θα παρουσιάσει δράσεις και εμπειρίες σε τέσσερις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ενότητες: 1. Η γαστρονομία ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής σε περίοδο κρίσης 2. Η γαστρονομία και ο τρίτος τομέας της οικονομίας: μια εναλλακτική προσέγγιση για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. 3. Γαστρονομία και Πολιτιστικές Δραστηριότητες. Όλες οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πηγή: korydallos.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV