Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματογραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου.
Με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες. Οι ειδικές δράσεις και οι προσφορές τους θα προβληθούν από τον Δήμο στο πλαίσιο προβολής του προγράμματος.
Είναι το δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Gastronomic Cities και έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της γαστρονομίας ως στοιχείο πολιτισμού αλλά και μοχλού ανάπτυξης της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, δράσεις και εκδηλώσεις στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.
Ανάμεσα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:
• Food Film Festival στο Σινέ Παράδεισος: για πρώτη φορά στην Ελλάδα δείπνο και κινηματογράφος στην ίδια αίθουσα. Τέσσερα διαφορετικά εμπνευσμένα menu από τέσσερις διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες , παρουσιάζονται για δοκιμή στο κοινό. Από την Τετάρτη 4 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη έως τις 25 Μαρτίου 2015.
Προβολή ταινίας και μενού στα 8€. Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Στις 11 Μαρτίου θα συμμετάσχουν και γνωστοί chefs.
• Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη
• Σεμινάρια Master Chef που θα υλοποιηθούν από γνωστούς Chef της πόλης ανοιχτά στο κοινό.
• Μαγειρικές επιδείξεις με τη συμμετοχή γνωστών chef, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδες θα συναγωνιστούν για τις γευστικότερες συνταγές, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες στο κοινό.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 210-4990515,2104990454,210-4990455 για περισσότερες πληροφορίες από τους υπεύθυνους του έργου.
Πρόγραμμα του γαστρονομικού δημιουργικού διήμερου στο Σινέ Παράδεισος
Παρασκευή 13/03/2015
13:00 Μικρά Ασία: Γιαννέτσου Βάσω- Διακάτου Μαρία (ΕΔΑΠΕ)
14:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Γραμματικόπουλος Γιώργος Ο Πατρινός executive chef
Έχει 20ετή προϋπηρεσία σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και έχει υπάρξει καθηγητής σε σχολές μαγειρικής. Τα τελευταία 7 χρόνια προσανατολίστηκε στη μεγάλη του αγάπη, τη δημιουργική Ελληνική κουζίνα, παρακολουθώντας σεμινάρια στο εξωτερικό, αλλά και με πολύ προσωπική δουλειά, αναβαθμίζοντας καθημερινά τα πιάτα του. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι ο chef δύο ξενοδοχείων του ομίλου Best Western.
Ψωμόπουλος Σταύρος - Την μαγειρική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς.
Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Μετά το τέλος των σπουδών είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις επισιτισμού. Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ελληνική μεσογειακή.
15:00 Ελληνική κουζίνα
Executive Chef Μάρκος Ρενιέρης - Executive Chef Νίκος Κουρούπης Αγάλου
16:00
Βησσαρίων Παρθένης με Ομάδα Ελλήνων Chef
Σάββατο 14/03/2015
11:00 Πόντιοι: Ιορδανίδου Μαρία - Καφαταρίδου Φωτεινή - Βαφειάδου Ελένη, στην λύρα Καφαταρίδης Παναγιώτης
12:00 Θέμις Καρδιόλακα (Παρουσίαση βιβλίου ''Μαμά, δεν τρώω ''πράσινα'', μέσα σε αυτό μπορείτε να βρείτε πρωτότυπες συνταγές για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά)
13:00 Κρήτες: Βλαχοπούλου Ελένη - Κουμπάρα Ειρήνη
14:00 Αστυπαλίτες: Γιαννάρου Γεωργία- Καϊρη Ελένη - Καλή Βιργινία
15:00 Καραγιάννης Γιώργος (Παρουσίαση Φυσικό προζύμι)
Μαζί μας θα είναι και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ