Για τρίτη χρονιά το Ucook ήταν πιστό στο ραντεβού του στην Πάργα. Ο σύλλογος εστίασης Πάργας "Parga’s Restaurants - Bar - Clubs" ετοίμασε μια μεγάλη γαστρονομική βραδιά. Το τρίτο Συμπόσιο Πάργας ήταν το καλύτερο που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα. Ο Βησσαρίων Παρθένης είχε την επιμέλεια για την παρουσίαση της βραδιάς η οποία έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Φέτος υπήρχε και κινηματογραφικός αέρας στην βραδιά. Η όμορφη πεζοδρομημένη παραλία στην πόλη της Πάργας μετατράπηκε σε ζωντανό διαδραστικό περιβάλλον όπου γυρίστηκαν σκηνές από την τηλεοπτική εκπομπή "BACHELLOR" που προβάλλεται στη Σουηδία.
Μία μοναδική εκδήλωση με τοπικό χαρακτήρα γεύσης που εκτός από πανέμορφη πόλη έχει καταφέρει να γίνει και γαστρονομικός προορισμός. Μέσα από πολλές επιρροές έχει καταφέρει να αναδείξει και να καθιερώσει μοναδικές γεύσεις.
Μία γαστρονομική βραδιά όπου διάσημοι και διακεκριμένοι σεφ από την Πάργα και όχι μόνο ετοίμασαν μοναδικές δημιουργίες για όλους τους επισκέπτες. Τα Bar της πόλης, μας έδειξαν τα φημισμένα τοπικά cocktail και μοναδική ήταν η παρουσίαση των Junior Chef με την πολύτιμη βοήθεια την παιδαγωγού Ελένης Κολιοφώτη. Οι σύλλογοι γυναικών, μας ετοίμασαν παραδοσιακό λικέρ κανέλας και η πιο εμβληματική φιγούρα του νησιού, ο Κύριος Γιώργος, μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά του και μας ετοίμασε την παραδοσιακή του λεμονάδα που ξέρουν και αγαπούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πάργα πάνω από 45 χρόνια.
Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο μπουφές άνοιξε σε όλη την παραλία της πόλης και οι 18 πάγκοι μα τις καλύτερες δημιουργίες των σεφ, αλλά και τα πιο γευστικά cocktail περίμεναν όλους τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της Πάργας να τα δοκιμάσουν. Μεγάλη και σημαντική βοήθεια έδωσαν και όλοι οι εθελοντές που βοήθησαν και αυτοί να έρθει εις πέρας η βραδιά.
Ο καλύτερος τρόπος που θα μπορούσε να κλείσει η βραδιά ήταν με το συγκρότημα Rebellions από την Κέρκυρα όπου ξεσήκωσε όλο τον κόσμο με τα τραγούδια της μέχρι αργά το βράδυ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια και πολλά μπράβο θα θέλαμε να πούμε στον φίλο μας και ex.Chef Μιχάλη Χατζή, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της γαστρονομικής διοργάνωσης του συμποσίου!
Ραντεβού του χρόνου λοιπόν στο 4ο Συμπόσιο Πάργας.
Ucook.gr