Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι με βρήκε στο κατάστημα Blends στη Γλυφάδα όπου μαζί με τον συνεργάτη μου Πέτρο Πέππα δοκιμάσαμε τις δημιουργίες του Chef Κωνσταντίνου Λώλα (σύντομα θα διαβάσετε και συνέντευξη του)για το καλοκαιρινό menu.
Όλα έδειχναν ότι θα ακολουθήσει ένα πολύ καλό γεύμα από την θερμή υποδοχή που συνοδεύτηκε μετά δροσερά cocktail όπου ήταν ότι έπρεπε για την ημέρα.
Το menu που δοκιμάσαμε ήταν:
Μαρινάτα σε τραγανά ψωμάκια (γαύρο / σφυρίδα / τόνο / σολωμό)
Μοσχάρι καρπάτσιο με κανθαρέλες, γκοργκοντζόλα, μαγιονέζα τρούφας, αχλάδι & κρέμα πραλίνας
Αντίδια σαλάτα με καραμελιασμένα καρύδια, αχλάδι, ρόδι, κατσικίσιο τυρί σε τραγανό ψωμί και dressing γκοργκοντζόλας
Μπακαλιάρος σε λευκή μίσο, μελιτζάνα σε παραλλαγές και πίκλα τζίντζερ
Surf &turf φιλέτο γάλακτος Φουά – γκρα, καραβίδα με νιόκι πατάτας και σάλτσα ζού
Κέικ τυριού φούρνου με ζελέ από σμέουρα, λουλούδια και σούπα φράουλας
Φουλ σοκολάτα, κρεμέ Guanagia, αλμυρή καραμέλα, φουντούκια και παγωτό εσπρέσο
Μιλφέιγ, κρέμα λεμονιού με τραγανά φύλλα και σορμπέ γιούζου – λάιμ – καρύδας
Σφαίρα μαρέγκας, ναμελάκα από σοκολάτα, Ivoire, φράουλες και σορμπέ μύρτιλα
Το menu και η περιποίηση ομολογώ ότι ήταν υπέροχα. Η επίσκεψη μας έκλεισε με το καλύτερο δώρο για να ετοιμάσουμε και εμείς τα καλύτερα cocktail στο Ucook.
Βησσαρίων Παρθένης