Στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, πραγματοποιήθηκε η δράση «Aegean mamas know best» στον Αρχάγγελο Ρόδου την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.
Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, συντονίστρια της οποίας ήταν η εντεταλμένη Εθελοντισμού, Δια Βίου Μάθησης και προέδρου του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, Χαρούλα Γιασιράνη.
Ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και γανστρονομίας κος Φιλήμονας Ζαννετίδης, η λέσχη αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καθώς και η Πρέσβης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επιμελήθηκαν για την οργάνωση της εκδήλωσης.
Οι γαστρονομικές δημιουργίες που εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες, ήταν:
* Γιαπράκια από την κα Φλώρα Λεβέντη,
* Η παρασκευή της ταχινόπιτας από την κα Δήμητρα Γουδή
* Ο άρτος και τα λαδοκούλουρα από την κα Τσαμπίκα Παρδαλλού
* Τα ξεροτήγανα από την κα Μαρία Καννάκη
* Η ζούπες ελιές και τα πιταρούδια (για τον πολιτιστικό) από την κα Αρετή Παπουρά
* Ο φούρνος του κ. Τσαμπίκου Πρίντεζη, τα ψωμιά από τον ξυλόφουρνο
* Ο φούρνος του κ. Ταραλλά Τσαμπίκου, τα κουλούρια και τις ταχινόπιτες
* Γιαπράκια από την κα Στέλλα Ψαθά
* Πιταρούδια (για τον πολιτιστικό) καθώς και κανελλάδα και γλυκό κουταλιού φακούρα από την κα Ανθούλα Γιασιράνη
* Ζούπες ελιές από την κα Κατερίνα Ψαθά
* Παρασκευές με Ροδίτικη Λαδόπιτα προσφέρθηκαν από την εταιρεία Δημήτρης Ατσαλάκης
* Λάδι και ελιές από τον Λαδόμυλο, Απόστολος Διμέλλης
* Θαλασσινούς μεζέδες προσέφερε ο σεφ Μιχάλης Γιωργουδιός από το «Tsimas Delikatessen»
* Ριφικί στο πήλινο, στον ξυλόφουρνο από την κα Μαρία Σφυρίου
* Κουλουρία από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου
Ucook.gr