Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα



Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα


"Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα"


O γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau, ήρθε πλέον και στην Ελλάδα. Ο οδηγός δημιουργήθηκε το 1965 στην Γαλλία από τους Henri Gault και Christian Millau κριτικούς γεύσης και εστιατορίων που θέλησαν να δώσουν την έμφαση στην ποιότητα του φαγητού. Η βαθμολογία κυμαίνεται μεταξύ του 1 και του 20, με άριστα το 20. Η αξιολόγηση του οδηγού γίνεται μόνο ως προς την ποιότητα του φαγητού και όχι τις τιμές, την ατμόσφαιρα και το σέρβις.

Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα

Η εκδήλωση για την έναρξη του οδηγού στην Ελλάδα έγινε στην Γαλλική Πρεσβεία. Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρέσβης της Γαλλίας κος Chantepy, και ο πρόεδρος της Gault & Millau International κ. Come de Cherisay. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν σεφ και δημοσιογράφοι και προσωπικότητες όπως ο Γάλλος γευσιγνώστης και δημοσιογράφος Sebastien Ripari, o Ηλίας Μαμαλάκης, ο Στέλιος Παρλιάρος, η Ντίνα Νικολάου, ο Δημήτρης Κατριβέσης κ.α.

Ο οδηγός Gault & Millau στην Ελλάδα


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV