Υλικά 400 γρ. κάστανα, βρασμένα 1 κρεμμύδι 300 γρ. μανιτάρια 500 ml ζωμό κότας 50 ml. μπράντι μοσχοκάρυδο 3 καραμέλες βουτύρου 100 ml κρέμα γάλακτος 15 γρ. βούτυρο Αλάτι, πιπέρι Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS |
Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε με Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει. Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε τα κάστανα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε τη σούπα για είκοσι λεπτά περίπου χωρίς καπάκι. Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τις καραμέλες βουτύρου μέχρι να λιώσουν. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα με τα κάστανα μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα βουτύρου και συνεχίζουμε ακόμα το χτύπημα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κρουτόν και πάπρικα. |
Ucook.gr