Αποτελεί μια νέα παγκόσμια γαστρονομική τάση, η οποία ολοένα συγκεντρώνει και περισσότερους οπαδούς. Στην Ελλάδα πολλά είναι τα εστιατόρια που ασχολούνται με αυτό το είδος μαγειρικής. Nikkei ουσιαστικά είναι η Ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη. Γαστρονομικά μιλώντας, Nikkei είναι ο συνδυασμός της περουβιανής με τη γιαπωνέζικη κουζίνα, όπως αυτός γεννήθηκε τον 19ο αιώνα από τους Ιάπωνες μετανάστες στο Περού.
Τότε αναμείχθηκαν οι γιαπωνέζικες τεχνικές με τα περουβιανά υλικά. Αναπόφευκτα προέκυψε, λοιπόν, ένα νέο είδος κουζίνας, που συνδύαζε με δημιουργικούς πειραματισμούς συστατικά, όπως shoyu (είδος σόγιας), miso (πάστα σόγιας) και άφθονα θαλασσινά, με την αψάδα των ají και jalapeño (ποικιλίες πιπεριάς), τις πολυάριθμες ποικιλίες πατάτας, καθώς και τα αρώματα και τις γεύσεις των γηγενών πρώτων υλών.
Ucook.gr