Υλικά 1 κοτόπουλο ΚΑΤΣΙΓΑΡΑΚΗΣ 750 γρ. μπάμιες, κ/ψ 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο 2 ντομάτες τριμμένες 250 γρ. ντομάτα κονκασέ 50 γρ. πελτέ 50 ml. λευκό κρασί ½ ματσάκι μαϊντανό 100 γρ. φέτα Ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα πλασοτέ που έχει κάψει προσθέτω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κοτόπουλο αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μερίδες. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο σβήνουμε με κρασί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε μια γάστρα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Ρίχνουμε τις μπάμιες, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το χυμό ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ, νερό, αλατοπίπερο, μαϊντανό και βράζουμε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά. Βάζουμε στη συνέχεια τις μπάμιες στη γάστρα γύρω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βγάζουμε το καπάκι τρίβουμε τη φέτα επάνω από τις μπάμιες και ψήνουμε με ανοιχτό το καπάκι για 10 λεπτά ακόμα. |
Ucook.gr