Ψάρια και εγκυμοσύνη
Οι γυναίκες που σχεδιάζουν μια εγκυμοσύνη, οι έγκυες και όσες θηλάζουν, θα πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 340 γραμμάρια λιπαρών ψαριών όπως ο τόνος κάθε εβδομάδα, για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.
Αυτό συνιστούν αμερικανοί ειδικοί, της Ακαδημίας Παιδιάτρων, του εθνικού Ινστιτούτου για την παιδική Υγεία και την Ανάπτυξη και άλλων οργανισμών, οι οποίοι προτείνουν την κατανάλωση σαρδέλας, τόνου, σολωμού και σκουμπριού, που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, συστατικά που είναι γνωστό πως βοηθούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Οι γυναίκες έχουν ανάγκη αυτές τις θρεπτικές ουσίες για να εμποδίσουν την κατάθλιψη που μπορεί να εμφανιστεί μετά τον τοκετό, ενώ τα παιδιά τη χρειάζονται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των κινητικών λειτουργιών.
Όπως δήλωσαν οι ειδικοί, ποσοστό 90% των γυναικών καταναλώνουν λιγότερη ποσότητα.
Γράφει η Ucook Team.