ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΡΟΤΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΡΟΤΟ


Όλοι έχουμε ακούσει ότι τα καρότα ωφελούν την όραση αλλά νέα έρευνα ανακάλυψε ότι όταν τροποποιηθούν κατάλληλα μπορούν να βοηθήσουν και τα οστά.

Ερευνητές του Texas A&M AgriLife's Vegetable and Fruit Improvement Center, σε συνεργασία με το Κολέγιο Baylor στο Χιούστον, ανέπτυξαν ένα καρότο που βοηθά τους ανθρώπους να απορροφούν 41% περισσότερο ασβέστιο σε σχέση με το απλό καρότο.

Το καρότο έχει υψηλότερο βιοδιαθέσιμο ασβέστιο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό πιο εύκολα.

Όταν το πλούσιο σε ασβέστιο καρότο καταναλώθηκε από τους εθελοντές της έρευνας, 15 άντρες και 15 γυναίκες, εξέταση ούρων που έγινε 24 ώρες αργότερα αποκάλυψε ότι η απορρόφηση του ασβεστίου είχε αυξηθεί.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα γενετικά τροποποιημένα καρότα προσφέρουν μόνο ένα μέρος της καθημερινής πρόσληψης ασβεστίου από τον οργανισμό.

Οι καθημερινές ανάγκες για ασβέστιο είναι 1000 μιλιγκράμ και δόση 100 γραμ. από αυτά τα καρότα δίνει μόνο 60 μιλιγκράμ, από τα οποία ποσοστό περίπου 42% είναι απορροφήσιμα, σημειώνει η ερευνητική ομάδα. Ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να τρώει αρκετά από αυτά για να λάβει την καθημερινή αναγκαία ποσότητα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα αναπτυχθούν με τρόπο που να μεγιστοποιεί την πρόσληψη ασβεστίου και να απομακρύνει την οστεοπόρωση.

Η φτωχή διατροφή και η άσκηση εμποδίζουν πολλούς ανθρώπους από το να πετύχουν την επιθυμητή υγεία των οστών τους. Για να βοηθηθούν στην αναπλήρωση της έλλειψης αυτής, μια στρατηγική είναι να αυξηθεί το ασβέστιο στις τροφές που καταναλώνουν.

Γράφει ο Chef Marios Glykas.

 






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV