ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΡΕΑΣ
Νέα επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν σε τακτική βάση κόκκινο κρέας αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού. Η μελέτη που βασίστηκε σε πάνω από 90.000 γυναίκες και δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, έδειξε ότι όσο περισσότερο κόκκινο κρέας κατανάλωναν οι νεαρές γυναίκες των 20, 30 ή 40 ετών, τόσο μεγαλύτερες ήταν οι πιθανότητές τους να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού. Την μελέτη διεκπεραίωσαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του νοσοκομείου Μπρίγκαμ της Βοστώνης.
Γράφει ο Chef Marios Glykas.