ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Σύμφωνα με τα ευρήματα του καθηγητή Carl Keen, η κατανάλωση σοκολάτας βοηθάει στην αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει. Τα φλαβονοειδή αραιώνουν το αίμα εμποδίζοντας το φράξιμο των αρτηριών. Οι σκεπτικιστές αμφιβάλλουν για αυτό, μια που η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία σοκολάτας Mars.
Ερευνητές στο Harvard διαπίστωσαν πειραματικά ότι τρώγοντας σοκολάτα τρεις φορές τον μήνα ζει κανείς έναν χρόνο περισσότερο από αυτούς που δεν τρώνε. Ειδικά η κατανάλωση σκούρας σοκολάτας («υγείας») βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων της HDL, της «καλής» χοληστερόλης, που συμβάλλει στο να μη φράξουν οι αρτηρίες.
Δυστυχώς όμως τα ερευνητικά αποτελέσματα έχουν και άσχημα νέα αφού δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες σοκολάτας έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής λόγω των υψηλών ποσοστών λιπαρών που περιέχει και τα οποία οδηγούν σε παχυσαρκία και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Γράφει ο Chef Marios Glykas.

 






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV