ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
1Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα του μάγειρα;
Νομίζω η ανάγκη μου να βλέπω το συναίσθημα της ευχαρίστησης και της πληρότητας στα πρόσωπα των άλλων και να ξέρω ότι έχω συμβάλει σε αυτό.
2Που έχεις κάνει σπουδές;
Στην Ελλάδα στην lemonde άλλα νομίζω ότι έμαθα λίγα από εκεί αν και είναι μια πολύ καλή σχόλη και εγώ άριστος μαθητής.
3Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μαγειρέψατε;
Που να θυμάμαι? Δεν θα πω ψέματα για να φανώ ρομαντικός.
4Γιατί να γίνει κάποιος μάγειρας;
Γιατί είναι δημιουργικό και εκτονωτικό επάγγελμα.
5Στο σπίτι σας μαγειρεύετε;
Όχι δεν μαγειρεύω συνήθως. Είναι δυνατών να μαγειρεύω 12 ώρες στη δουλειά και μετά να μαγειρεύω και στο σπίτι? Μόνο καμιά φορά όταν κάνω σεμινάρια στη γυναίκα μου.
6Τι είναι επιτυχία για ένα μάγειρα;
Να μου μοιάσει, πλάκα κάνω! Να βρει την προσωπική του άποψη και εικόνα για την μαγειρική και να την αποδεχτεί.
7Τρώτε junk food;
Usualy.
8Πώς εμπνέεστε τις συνταγές σας; Πειραματιζόσαστε;
Εμπνέομαι από τα πάντα άλλα οι καλύτερες ιδέες μου έρχονται στον ύπνο μου.
9Υπάρχει κάποιο υλικό που σας αρέσει περισσότερο;
Το αλάτι τόσο απλό μα πολύτιμο.
10Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;
Το στιφάδο της μάνας μου και η πρόσφατη ανακάλυψη μου το παστίτσιο της γυναίκας μου.
11Ποία είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Φυσικά η ελληνική και υπάρχουν παρά πολλά γιατί τα όποια εννοούνται.
12Αν έπρεπε να πάρετε μαζί σας σε ένα έρημο νησί μόνο τρία συστατικά, ποιά θα ήταν, και τι θα φτιάχνατε μ’ αυτά;
Ας πήγαινα σε ένα τέτοιο νησί και μου φτάνουν και οι καρύδες. Άντε να έπαιρνα λάδι, ψωμί και ντομάτες χαχαχα!!
13Μυστικό για την επιτυχημένη συνταγή υπάρχει;
Φυσικά, να την εμπνευστείς πεινασμένος, να την αξιολογήσεις χορτάτος και να την πραγματοποιείς πρώτα σε κάποιον αντικειμενικό κριτή (δεν πρόκειται να πω ότι το μυστικό είναι η αγάπη και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες).
14Τι αποτελεί για σένα έμπνευση;
Τα πάντα που βλέπω που ακούω που μυρίζω που ονειρεύομαι τα πάντα μέσα στη ζωή.
Βησσαρίων Παρθένης