ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Η ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
1Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα του μάγειρα;
Στην επαγγελματικη μαγειρικη με εφερε η αναγκη μου να προσφερω κατι απο εμενα, να εκφραστω, να δωσω ευχαριστηση, να κανω κατι που με γεμιζει ως ανθρωπο, κ να μπορω να ζω κιόλας!
2Που έχεις κάνει σπουδές;
Σπούδασα στην ΔΕΛΤΑ θεσσαλονικης κ ειχα την τυχη να εχω εναν εκ των μεγαλυτερων δασκάλων τον ιωαννη Φραγκακη, κ εκανα μετεκπαιδευση στο ALBETA COLLEGE στο ροτερνταμ ολλανδιας.
3Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μαγειρέψατε;
Το πρώτο μου πιάτο ηταν γλυκο....ημουν 7...κ νομιζοντας οτι θα με αφησει η μαμά μου, γυρνωντας απο ενα ταξιδι της απο την χαρα μου την μεγαλη της εκανα μια τουρτα υποδοχης με ετοιμο παντεσπανι, σαντιγυ κ κομποστα βερικοκα! αυτή η χαρα που εινιωσα τοτε κ η εκπληξη της μαμας μου ηταν η αρχη για μια μεγαλη αγαπη!!!!
4Γιατί να γίνει κάποιος μάγειρας;
Απλά γιατί δεν ξέρει τι θα τραβηξει? πλακα κανω βεβαια, υπαρχουν πολλοι λογοι για να γινει καποιος μαγειρας κ ενας απο αυτους ειναι η αναγκη της εκφρασης....οσοι γινουν μαγειρες μεσα απο την πλανη της..... τηλεορασης προφανως θα εχουν κανει λαθος επιλογη!!!!
5Στο σπίτι σας μαγειρεύετε;
Στο σπιτι μαγειρευω σπανια μια και αυτή η ενέργεια εξαντλείτε στην εργασία μου. συνήθως θα μαγειρέψω σε ρεπό η για φίλους που εκεί δίνω ότι μπορώ για να τους ευχαριστήσω!
6Τι είναι επιτυχία για ένα μάγειρα;
Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο νομίζω! ανάλογα τους στόχους κ το επίπεδο του καθενός... προσωπικά πιστεύω επιτυχία είναι να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση!
7Τρώτε junk food;
Φυσικά κ θεωρώ πως ολοι οι μαγειρες τρωνε μιας κ οπως προ ειπα δεν εχεις διάθεση η χρόνο για μαγειρική στο σπίτι!
8Πώς εμπνέεστε τις συνταγές σας; Πειραματιζόσαστε;
Τις συνταγές μου τις εμπνέομαι με συναισθηματικά κριτήρια. επηρεάζομαι από τους ανθρώπους γυρω μου, βγάζω πιάτα για αυτούς κ τους τα αφιερωνω εν αγνοία τους!
9Υπάρχει κάποιο υλικό που σας αρέσει περισσότερο;
Το αλατι θα έλεγα μιας και είναι το πιο δυσκολο υλικο στη χρηση...μπορει να σε απογειωσει και να σε καταστρέψει με την ίδια ευκολία...
10Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;
Ένα πιατο της μητερας μου που λεγεται "τσουμουρ" . είναι ποντιακό κ είναι τόσο απλό μα τόσο , αλλά τόσο νόστιμο κ νοσταλγικό!
11Ποία είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Θα πρωτοτυπήσω κ θα πω Ελληνική! αχαχχαχαχαχα ο λόγος είναι ότι με αυτήν μεγάλωσα, έχω μνήμες, έρωτες, μυρωδιές, εικόνες κ αλλά πάρα πολλά!
12Αν έπρεπε να πάρετε μαζί σας σε ένα έρημο νησί μόνο τρία συστατικά, ποιά θα ήταν, και τι θα φτιάχνατε μ’ αυτά;
Μια πετονιά, έναν αναπτήρα και ένα τηγάνι! κάτι θα ψάρευα, θα άναβα μια φωτιά κ θα το μαγείρευα!!!! βεβαία εσύ θέλεις συστατικά οπότε τι να σου πω.... αλεύρι, αλάτι και λάδι θα έκανα ψωμί που σε χορταίνει πάντα!!!! και θα τηγάνιζα κ τα ψάρια!!!!! αχαχχαχαχαχχαχαχα.
13Μυστικό για την επιτυχημένη συνταγή υπάρχει;
Το μυστικό μιας επιτυχημένης συνταγής είναι ένα κ μοναδικό για εμένα, ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ! όταν αυτό είναι δυνατό απογειώνεις τα πάντα!
14Τι αποτελεί για σένα έμπνευση;
Οι άνθρωποι γύρω μου κ τα συναισθήματα που μου βγάζουν επηρεάζουν την έμπνευση μου, αυτά που θέλω εγώ να κρατάω και να τα μεταφράζω σε εδέσμα!
Βησσαρίων Παρθένης