ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ
Υλικά:
1 φλιτζάνι τριμμένο μελισσοκέρι,
1/2 φλιτζάνι έλαιο jojoba,
2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης,
2 κουταλιές της σούπας έλαιο βιταμίνης Ε,
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο,
9 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας,
9 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
Αναμείξτε το μελισσοκέρι, το έλαιο jojoba, και το τζελ αλόης σε μπεν μαρί και αφήστε περίπου 3 λεπτά ώσπου να λιώσουν. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και χτυπήστε το μέχρι να κρυώσει, προσθέτοντας το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο βιταμίνης Ε και τα αιθέρια έλαια ώσπου να αρχίσει να πήζει. Φυλάξτε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο με αεροστεγές καπάκι και φυλάξτε μέχρι 2 ημέρες σε δροσερό μέρος. Απλώστε την κρέμα στα χέρια σας για να τα προστατέψετε από το κρύο ή αν είναι σκασμένο το δέρμα.
Γράφει ο Chef Marios Glykas