ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ

Υλικά:

1 φλιτζάνι τριμμένο μελισσοκέρι,

1/2 φλιτζάνι έλαιο jojoba,

2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης,

2 κουταλιές της σούπας έλαιο βιταμίνης Ε,

1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο,

9 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας,

9 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού


Αναμείξτε το μελισσοκέρι, το έλαιο jojoba, και το τζελ αλόης σε μπεν μαρί και αφήστε περίπου 3 λεπτά ώσπου να λιώσουν. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και χτυπήστε το μέχρι να κρυώσει, προσθέτοντας το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο βιταμίνης Ε και τα αιθέρια έλαια ώσπου να αρχίσει να πήζει. Φυλάξτε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο με αεροστεγές καπάκι και φυλάξτε μέχρι 2 ημέρες σε δροσερό μέρος. Απλώστε την κρέμα στα χέρια σας για να τα προστατέψετε από το κρύο ή αν είναι σκασμένο το δέρμα.

Γράφει ο Chef Marios Glykas

 






blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV