ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ COINTREAU



130 γρ. θρυμματισμένη κουβερτούρα
40 γρ. βούτυρο
Xυμό 2 πορτοκαλιών
100 γρ. κακάο
2 αβγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
2 κ.σ. Cointreau
100 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη
Φυλλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα

Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα.Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιών. Aφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνετε το κακάο και ανακατεύετε καλά. Pίχνετε τους κρόκους και το Cointreau και κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνοντας το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στο μεταξύ χτυπάτε πολύ καλά σε ένα μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, για να γίνουν μαρέγκα, και σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μόνη της (σε σαντιγί). Mε μια σπάτουλα ανακατεύετε ελαφρά όλα τα υλικά ώστε το μείγμα να παραμείνει αφράτο. Tο βάζετε σε μπολάκια και στο ψυγείο για 1 ώρα. Γαρνίρετε με φρέσκια μέντα.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ωρες ψυγειο
Τρόπος Μαγειρέματος : Ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV