TERRINE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ



Για το terrine

150 ml νερό
70 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
450 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
75 γρ. καρύδια σπασμένα

Για τη σάλτσα βανίλιας

2 στικ φρέσκια βανίλια ή μια δόση τεχνητή
150 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι
120 γρ. ζάχαρη

Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το βράζετε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε την κουβερτούρα, το κακάο και το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, ρίχνετε και τα καρύδια αφού τα έχετε σπάσει σε κομματάκια. Βάζετε το μείγμα σοκολάτας σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφού πρώτα τη στρώσετε με μια διαφανή μεμβράνη. Aφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες (το λιγότερο 3), μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε ένα πιάτο ή ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε τη μεμβράνη και κόβετε το γλυκό σε φέτες.

Σάλτσα βανίλιας
Bράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Τα ρίχνουμε στο γάλα που βράζει και βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι ανακατεύοντας συνέχεια. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 5 λεπτά). Bάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει καλά.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά Κρέμα , 3 Ώρες Γλυκό
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτριο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV