ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΣΥΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)



Ζαχαρη
Corn flower
Ξινό
Αρωμα
Αμυγδαλα (προαιρετικά)
Νερό
Τα υλικά και οι ποσότητες είναι μυστικά της επιχείρησης.

Ρίχνουμε το νερό μέσα σε ένα μπακιρένιο καζάνι - κρατάμε λίγο στην άκρη για να διαλύσουμε το corn flower. ζυγίζουμε το ξινό και το προσθέτουμε στο νερό αφού έχει ζεσταθεί λίγο. Όταν το νερό ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξεκινάμε να το ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη σταματάμε το ανακάτεμα και διαλύουμε πολύ καλά το corn flower στο νερό που έχουμε κρατήσει - προσοχή να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε την κόλλα (το διαλυμένο σε νερό corn flower) και αφήνουμε το μίγμα να βράσει - θέλει περίπου 10 λεπτά για να πάρει βράση και άλλη μισή ώρα βράσιμο. Μόλις είναι έτοιμο - το καταλαβαίνουμε από την πυκνότητα και την υφή του- σβήνουμε την φωτιά προκειμένου να μην εξατμιστεί το άρωμα, προσθέτουμε το άρωμα και τα αμύγδαλα. Αφού ανακατευτεί το μίγμα το ρίχνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με αλεύρι για να τραβήξει την υγρασία. Πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη και το αφήνουμε για μια μέρα να κρυώσει και να σφίξει. Αφού μείνει μία μέρα το κόβουμε πάνω σε πάγκο πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη σε μικρά κυβάκια, αφού αφαιρέσουμε από το κάτω μέρος το περισσευούμενο αλεύρι. Τοποθετούμε τα λουκούμια σε κουτιά με άχνη ζάχαρη.


Κύριο Συστατικό : Λουκούμια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα Σύρος
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 24 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Καζάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : Πάρα Πολλές
Πηγή : Λουκουμοποιία ΚΟΡΡΕΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV