ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ



6 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λάδι
40 γρ. κονιάκ
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπεικιν
1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
Για το σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι πετιμέζι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη για το πασπάλισμα
λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το μπεικιν, ρίχνουμε το λάδι, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το πετιμέζι διαλυμένο σε φλιτζάνι νερό, το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για μίση ώρα περίπου. Βράζουμε σε κατσαρόλα το πετιμέζι, τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα για 5 λεπτά ρίχνουμε μέσα τα ψημένα κουλουράκια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και τη καρυδόψιχα.


Κύριο Συστατικό : Πετιμέζι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 40 Τεμ.
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV