ΠΑΓΩΤΟ KULFI



2 λίτρα πλήρες γάλα
250 ml κανονική κρέμα γάλακτος
2 λοβοί βανίλιας
1 βολβός κάρδαμο (λειωμένος)
150 γρ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι

Προσαρμόστε τον Αναδευτήρα Flexi,θέστε τη θερμοκρασία στο μέγιστο,και την ταχύτητα ανάδευσης στο 3.Προσθέστε το γάλα,την κρέμα,τους λοβούς βανίλιας και το κάρδαμο.Αφήστε το μείγμα να βράσει και μειώστε τη θερμοκρασία στους 90 βαθμούς.Σιγοβράστε,μέχρι τα υγρά του μείγματος να τραβήξουν κατά τα 2/3.Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και φροντίστε να διαλυθούν.Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά.Σουρώστε το μείγμα με το κόσκινο του Εξαρτήματος του Μύλου Λαχανικών για να αφαιρέσετε τους λοβούς.Ρίξτε το σε κεσεδάκια γιαουρτιού ή σε φόρμες Kulfi.Προσεκτικά,μεταφέρετε τις φόρμες στην κατάψυξη,μέχρι να καθίσουν.Για να αφαιρέσετε το μείγμα,πρώτα κρατήστε τα δοχεία κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 3 Ώρες Κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV