MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΒΙΝΤΕΟ)



350 γρ. Αλεύρι
60 γρ. Βούτυρο
160 ml. Κρέμα γάλακτος
200 γρ. Ζάχαρη
Χυμό 4 πορτοκαλιών
30 γρ. Μπέϊκιν Πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 Βανίλιες
30 ml. Λικέρ πορτοκάλι
Για την Βουτυρόκρεμα
50 γρ. Ζάχαρη άχνη
90 γρ. Βούτυρο
1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τρούφα

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.Προσθέτουμε τις βανίλιες ,το αλάτι, το λικέρ, το ξύσμα του πορτοκαλιού και σταδιακά τον χυμό πορτοκάλι.Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε αφου κοσκινίσουμε μέσα το αλεύρι με το μπέικιν.Ανακατεύουμε με μία μαρίζ καλά. Έιναι έτοιμο το μίγμα μας να το βάλουμε στα ειδικά φορμάκια για muffin όπου θα τα γεμίσουμε κατα 3/4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18-20 λεπτά. Αφού ετοιμαστούν τα muffin τα γαρνίρουμε απο επάνω με την βουτυρόκρεμα και την τρούφα.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αγγλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 18-20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 20
Πηγή : Εύα funkycook.blogspot


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV