ΤΑΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ



125 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. αλεύρι
6 κρόκοι αυγού
4 κ.σ. γάλα ή νερό
300 γρ. λευκή σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
230 γρ. σμέουρα
βούτυρο για τη φόρμα

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι να γίνει κρεμώδες.Φτιάχνουμε μια σβολώδη μάζα ανακατεύοντας το αλεύρι και 2 κρόκους.Προσθέτουμε γάλα ή νερό και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μια λεία ζύμη.Σχηματίζουμε μια μπάλα,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 εκ.,λιπαίνουμε τη φόρμα για τάρτες και απλώνουμε εκεί τη ζύμη. Τρυπάμε πολλές φορές τη ζύμη με ένα πιρούνι και τη ψήνουμε περίπου 15 λεπτά,μέχρι να πάρει ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο αλλά την αφήνουμε μέσα στη φόρμα.Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς . Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τους υπόλοιπους κρόκους,μετά προσθέτουμε εκεί αργά το μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.Χύνουμε το μίγμα στον πάτο της τάρτας και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο, μετά τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελώς και να σφίξει.Πλένουμε τα σμέουρα,τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τα μοιράζουμε πάνω στην τάρτα πριν τη σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Λευκή Σοκολάτα , Σμέουρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV