ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ



2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό
1 κουτ. μέλι
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. σκόνη κανελογαρίφαλα
1 φλ. καφέ κονιάκ
3 - 4 φλ. (όσο πάρει) αλεύρι
Σιρόπι:
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 ξυλαράκι κανέλα
1 φλ. χοντροκοπανισμένα καρύδια

Σε φαρδιά λεκανίτσα χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το νερό, το μέλι, τη σόδα διαλυμένη στον χυμό, το μπέικιν, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και το κονιάκ. Ανακατεύετε και ρίχνετε το αλεύρι. Ζυμώνετε να γίνει ζύμη μαλακή. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρούς κυλίνδρους. Πιέζετε ελαφρά με πιρούνι σταυρωτά και τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζετε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. Αφαιρείτε με σπάτουλα τον αφρό και πετάτε την κανέλα. Βουτάτε μέσα τα μελομακάρονα για 1 - 2 λεπτά (4 - 5 την κάθε φορά). Αραδιάζετε σε σειρές σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.

melomakarona
Κύριο Συστατικό : Μέλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Εορταστικό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV