ΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



12 γρ. ζάχαρη
65 γρ. βούτυρο
125 γρ. αλεύρι
4 αυγά
αλάτι
Για την κρέμα σαντιγί
400 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
80 γρ. ζάχαρη
άρωμα βανίλιας
Για τη σοκολάτα
150 γρ. σοκολάτα
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
2 κουταλιές ζάχαρη

Ετοιμάζετε τη ζύμη για τα σου. Βράζετε 200 ml. νερό με το αλάτι,τη ζάχαρη και το βούτυρο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι με μια μόνο κίνηση. Το ανακατεύετε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Βάζετε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και ανακατεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια μπάλα που ξεκολλάει από την κατσαρόλα,ενώ η σπάτουλα βγαίνει καθαρή από τη ζύμη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ενσωματώνετε τα 3 αυγά ένα ένα. Μετά βάζετε τη ζύμη στην ειδική σακούλα με στόμιο διαμέτρου 5εκ. και τοποθετείτε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου τα σου,σε μέγεθους ενός καρυδιού. Χτυπάτε το τέταρτο αυγό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια των σου και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 200°C για 20’. Παρασκευάζετε τη σαντιγί. Χτυπάτε την κρέμα με το γάλα(κρύο). Μόλις αρχίσει να γίνεται το μείγμα πυκνό,ρίχνετε τη ζάχαρη και την βανίλια. Χτυπάτε την κρέμα λίγο ακόμη μέχρι να γίνει αφρός. Ετοιμάζετε τη σοκολάτα. Λιώνετε τη σοκολάτα με 100γρ. νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά. Την αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει,χωρίς να σταματήσετε να τη χτυπάτε. Μόλις πάρει βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά,ρίχνετε την κρέμα ,την ανακατεύετε να γίνει ένα σώμα,σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Βγάζετε τα σου από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα χαράσσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι στο ένα πλευρό και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή του κατάλληλου εργαλείου,τα γεμίζετε με την κρέμα σαντιγί. Τα τοποθετείτε σε σχήμα πυραμίδας μέσα σε ένα δίσκο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Τα σερβίρετε μέσα σε πιατάκια της πάστας και τα περιχύνετε με τη σοκολάτα που την παρουσιάζετε στο τραπέζι μέσα σε σαλτσιέρα.

sou sokolata
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι , Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV