TOFFEES ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ



75 γρ κρύο βούτυρο
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
100 γρ ζάχαρη
100 γρ μέλι (κατά προτίμηση ελαφρύ ανθόμελο χωρίς έντονη γεύση)
100 γρ τριμμένη καρύδα
ηλιέλαιο για τη φόρμα

Κόβουμε το βούτυρο κομματάκια και το βάζουμε στην κατάψυξη.Διαλύουμε τον καφέ σε 3 κ.σ. καυτό νερό.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το μέλι σε μια κατσαρόλα μέχρι να σχηματιστεί ανοιχτοκάστανη καραμέλα.Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα κομματάκια το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.Έπειτα αναμειγνύουμε και τον καφέ και την τριμμένη καρύδα.Λαδώνουμε μια φόρμα (10x15 εκ. περίπου).Βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο να σφίξει.Το κόβουμε σε μεγάλους κύβους 2x2εκ.


Κύριο Συστατικό : Στιγμιαίος καφές
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά & 12 Ώρες ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα , ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 16 τεμάχια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV