ΚΡΕΜΑ CANTUCCINI



250 γρ τυρί μασκαρπόνε
250 γρ φρέσκο τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
3 κ.σ. μέλι
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
150 ml εσπρέσο ή δυνατό καφέ
50 γρ ζάχαρη
1 κ.σ. λικέρ καφέ
1 κ.σ. Creme de Cacao
15 μπισκοτάκια cantuccini
φραμπουάζ ή άλλα φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα

Φτιάχνουμε μια λεία κρέμα με το φρέσκο τυρί (ή το γιαούρτι),το μασκαρπόνε,το μέλι,την κρέμα γάλακτος και την κανέλα.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον εσπρέσο με τη ζάχαρη και τα λικέρ και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.Το σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να αποκτήσει την υφή σιροπιού.Το αφήνουμε έπειτα να κρυώσει ώσπου να γίνει παχύρρευστο.Θρυμματίζουμε τα cantuccini.Τοποθετούμε σε ποτήρια εναλλάξ την κρέμα,το σιρόπι και τα θρυμματισμένα μπισκότα,τελειώνοντας με μπισκότα.Πλένουμε τα φρούτα,τα στεγνώνουμε και τα γαρνίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Τυρί
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV