ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΦΕ



1 μπαστουνάκι βανίλιας
50 γρ κόκκους καφέ
300 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
6 κρόκους
50 γρ ζάχαρη
καστανή ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος το μπαστουνάκι της βανίλιας,αφαιρούμε την ψίχα της και τη φυλάμε.Κοπανίζουμε στο γουδί τους κόκκους καφέ.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,την κρέμα γάλακτος και την ψίχα βανίλιας και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.Κατεβάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε τον κοπανισμένο καφέ,σκεπάζουυμε και αφήνουμε το μείγμα να τραβήξει για 25 λεπτά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς (το ψήσιμο με αέρα δεν ενδείκνυται).Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,αλλά δεν τους χτυπάμε πολύ.Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα.Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα και το μοιράζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια ή φορμάκια (χωρητικότητας 175 ml το καθένα).Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.Το γεμίζουμε με βραστό νερό ώστε τα φορμάκια να είναι βυθισμένα μέχρι τη μέση.Ψήνουμε τις κρέμες στο φούρνο για 40-45 λεπτά ώσπου να πήξουν.Ξεφουρνίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.Πριν σερβίρουμε,πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη την οποία την καίμε με ένα φλόγιστρο ώστε να καραμελώσει και να δημιουργήσει μια τραγανή κρούστα.


Κύριο Συστατικό : κρέμα γάλακτος
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV