ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΜΑΡΤΣΙΠΑΝ



2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
2 κ.σ. λικέρ μόκα ή κακάο
200 γρ πάστα αμυγδαλόψιχας (μάρτσιπαν)
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
150 γρ σοκολάτα μόκα

Διαλύουμε τον καφέ στο λικέρ.Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κυβάκια,τα βάζουμε σε μια γαβάθα και τα λιώνουμε με το πιρούνι.Προσθέτουμε το μείγμα καφέ-λικέρ και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να γίνουν μαλακή ζύμη.Από τη ζύμη αυτή παίρνουμε μικρές ποσότητες,τις πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τις πιέζουμε ελαφρά από πάνω.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.Με ένα πιρούνι (κατά προστίμηση ειδικό για σοκολατάκια) βυθίζουμε τους κόκκους που έχουμε πλάσει στη λιωμένη σοκολάτα και τους τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος.Μόλις η σοκολάτα αρχίσει να στερεοποιείται,χαράσσουμε επάνω της με ένα μαχαίρι μια διαμήκη ακανόνιστη γραμμή,κάνουμε, με άλλα λόγια,μια σχισμή, ώστε τα σοκολατάκια μας να μοιάζουν με γιγαντιαίους κόκκους καφέ.Αφήνουμε τα σοκολατάκια να στεγνώσουν καλά.Μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δύο εβδομάδες.Είναι ιδιαίτερα γευστικά αν τα αφήσουμε δύο μέρες να τραβήξουν.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα μόκα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπεν Μαρί
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 40
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV