ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΠΑΓΩΤΟ



3 αβγά
125 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ ζάχαρη
2 κρόκους
4 φλιτζάνια ζεστό πολύ δυνατό καφέ
2 κ.σ. ρούμι
30 ml γάλα
1 κ.γ. άχνη ζάχαρη
κακάο σκόνη

Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος.Σε μπεν μαρί χτυπάμε το ένα τρίτο από τα ασπράδια και όλους τους κρόκους μαζί με 40 γρ ζάχαρη ώσπου να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.Προσθέτουμε σιγά σιγά τον καφέ.Τέλος, ρίχνουμε και 1 κ.σ. ρούμι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας πού και πού.Χτυπάμε τα υπόλοιπα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα,την οποία ενώνουμε με τη σαντιγί και την κρέμα των αβγών.Μοιράζουμε την κρέμα σε φλιτζάνια του καπουτσίνο και τα βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσουν.Ζεσταίνουμε το γάλα με την άχνη ζάχαρη και το υπόλοιπο ρούμι και το χτυπάμε να αφρατέψει.Μοιράζουμε το αφρόγαλο στα φλιτζάνια και πασπαλίζουμε με κακάο.


Κύριο Συστατικό : Καφές
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά & 6 ώρες κατάψυξη
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV