ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΚΑΝΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΕΣΠΡΕΣΟ



300 γρ σκούρα σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο 70%)
150 ml εσπρέσο
3 κ.σ. ζάχαρη
πιπέρι καγιέν στη μύτη του κουταλιού
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. γκράπα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι ολόκληρο

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.Βράζουμε τον εσπρέσο με τη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν,ώσπου να μειωθεί ο όγκος του σε ένα τέταρτο.Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια άλλη κατσαρόλα,την κατεβάζουμε από τη φωτιά και λιώνουμε εκεί μέσα τη σοκολάτα.Προσθέτουμε τον εσπρέσο και την γκράπα.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα,μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα.Αν χρειαστεί,ξαναβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα στη φωτιά.Αφήνουμε την κρέμα της σοκολάτας να κρυώσει και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά,μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή για το κορνέ.Γεμίζουμε ένα κορνέ με μεγάλο στόμιο αστεράκι και φτιάχνουμε ψηλά σοκολατάκια μέσα σε αλουμινένια φορμάκια.Τρίβουμε χοντρό το κόκκινο πιπέρι και πασπαλίζουμε τα σοκολατάκια.Τέλος,τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV